معرفی ۶ مکمل برتر برای مه مغزی

“`html

مه مغزی، اختلالی نیست که به بیماری اشاره کند، بلکه مجموعه ای از نشانه هاست. این نشانه‌ها شامل مشکل در حافظه، کمبود تمرکز، خستگی مفرط و پریشانی ذهنی است. کمبود ریزمغذی‌ها یکی از عوامل احتمالی این وضعیت است و استفاده از مکمل‌ها می‌تواند مفید واقع شود.

این اختلال اغلب افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای همچون کووید طولانی‌مدت، فیبرومیالژیا، تیروئیدیت هاشیموتو، سندرم خستگی مزمن، افسردگی، اوتیسم، سلیاک و اختلالات روانی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

عوامل متعددی در بروز علائم مه مغزی نقش دارند، از جمله کمبود مواد مغذی. این عوامل در افرادی با بیماری‌های مرتبط با مه مغزی شایع‌تر است.

در این مطلب، شش مکمل موثر و تایید شده که می‌توانند به بهبود مه مغزی کمک کنند، بررسی می‌شوند.

1. ویتامین D

ویتامین D، مغذی محلول در چربی، برای سیستم ایمنی، سلامت مغز و بسیاری دیگر از فرایندهای حیاتی بدن لازم است. کمبود ویتامین D می‌تواند بر شناخت تاثیر منفی بگذارد و علائم مه مغزی را تشدید کند. افراد افسرده، اغلب مشکلات تمرکز و حافظه را تجربه می‌کنند و در معرض کمبود ویتامین D نیز هستند. تحقیقات نشان می‌دهند مکمل‌های ویتامین D می‌توانند سطح ویتامین D را افزایش داده و علائم افسردگی، از جمله مه مغزی را بهبود بخشند. مطالعات دیگر نشان داده‌اند ویتامین D می‌تواند سلامت روان را نیز بهبود بخشد، و مصرف مکمل‌های آن می‌تواند مه مغزی را کاهش دهد. با این حال، نیاز به تحقیقات بیشتری در این زمینه وجود دارد.

2. امگا 3

اسیدهای چرب امگا 3 به سبب فوایدشان برای سلامت مغز شناخته شده‌اند. مصرف مکمل‌های امگا 3 می‌تواند برای مغز مفید باشد و برخی علائم مه مغزی مانند مشکلات توجه و حافظه را بهبود بخشد. مطالعات نشان می‌دهند که امگا 3 (EPA و DHA) از سلامت مغز، حافظه، تمرکز و خلق و خو محافظت می‌کنند. مکمل‌های امگا 3 علائم افسردگی را نیز بهبود می‌دهند. یک بررسی از مطالعات نشان داده که مکمل‌های امگا 3 غنی از EPA با دوز حداقل یک گرم در روز می‌تواند به درمان افسردگی کمک کند. همچنین امگا 3 می‌تواند اضطراب را نیز کاهش دهد، عاملی که بر تمرکز و حافظه تاثیر می‌گذارد.

3. منیزیم

منیزیم، ماده معدنی ضروری در غذاهایی مانند لوبیا، دانه‌ها و اسفناج، برای بسیاری از عملکردهای بدن، مانند آنزیم‌ها، تولید انرژی، سیستم عصبی و تنظیم فشار خون، ضروری است. کمبود منیزیم می‌تواند بر سلامت مغز تاثیر بگذارد و علائم مه مغزی مانند اختلال تمرکز را ایجاد کند. کمبود منیزیم در افراد مضطرب شایع است و حساسیت به استرس را افزایش می‌دهد. استرس نیز می‌تواند حافظه و تمرکز را مختل کند. بنابراین، مکمل منیزیم می‌تواند حساسیت به استرس را کاهش دهد و عملکرد شناختی را بهبود بخشد. مطالعات نشان می‌دهند که سطح بالای منیزیم با عملکرد بهتر شناختی مرتبط است.

معرفی ۶ مکمل برتر برای مه مغزی

4. ویتامین C

ویتامین C علاوه بر نقشش در سیستم ایمنی، برای سلامت مغز نیز حیاتی است. مطالعات نشان می‌دهند سطح کافی ویتامین C با عملکرد بهتر حافظه، تمرکز و زمان واکنش مرتبط است. کمبود ویتامین C می‌تواند بر خلق و خو تاثیر منفی بگذارد و با افسردگی و اختلال شناختی مرتبط است. مکمل ویتامین C می‌تواند خلق و خو را بهبود بخشد و عملکرد شناختی را افزایش دهد.

5. ویتامین‌های گروه B

کمبود ویتامین‌های B می‌تواند باعث بروز علائم مه مغزی مانند مشکلات حافظه و تمرکز شود. مکمل‌های ویتامین B می‌توانند به بهبود این علائم کمک کنند. مطالعات نشان می‌دهند مکمل B12 می‌تواند شناخت را بهبود بخشد و نمرات حافظه و تمرکز را افزایش دهد. کمبود ویتامین‌های B6 و فولات نیز می‌تواند علائم مه مغزی را تشدید کند.

6. ال-تیانین

ال-تیانین، موجود در چای سبز، می‌تواند هوشیاری ذهنی، زمان واکنش و حافظه را بهبود بخشد. مطالعات نشان می‌دهند که ال-تیانین زمان واکنش و حافظه کاری را افزایش می‌دهد. ال-تیانین می‌تواند استرس را کاهش دهد و آرامش را افزایش دهد. کاهش استرس و بهبود خواب می‌تواند به تسکین مه مغزی کمک کند.

راهکارهای دیگر برای کاهش مه مغزی

علائم مه مغزی می‌تواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله کمبود مواد مغذی، کم خوابی، استرس و بیماری‌های تشخیص داده نشده. در صورت داشتن علائمی مانند مشکلات حافظه و تمرکز، با پزشک خود مشورت کنید. برخی بیماری‌ها مانند تیروئیدیت هاشیموتو، سلیاک و اختلالات اضطرابی می‌توانند علائم مه مغزی ایجاد کنند. همچنین، زوال عقل و آلزایمر می‌توانند با علائم مشابه همراه باشند. عادات سبک زندگی نامناسب مانند کم خوابی، رژیم غذایی ناسالم و مصرف زیاد الکل نیز می‌توانند باعث بروز مه مغزی شوند.

سخن پایانی

«مه مغزی» شامل مشکلات حافظه و تمرکز است. مکمل‌های غذایی می‌توانند برای برخی افراد مفید باشند، اما مه مغزی می‌تواند علل متعددی داشته باشد. همکاری با پزشک برای تشخیص و درمان مناسب ضروری است.

منبع: healthline

مجله سرگرمی 9 رنگ

معرفی ۶ مکمل برتر برای مه مغزی

“`

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Back To Top